Прес-рєліз відкриття виставки Міжнародного польсько-українського дитячого проекту "Спільний обрій" 1 березня 2024р. в м.Київі.

1 березня 2024 року в місті Києві відбулось відкриття виставки Міжнародного дитячого польсько-українського проекту "Спільний обрій".
Проект ініційовано Харківською дитячою художньою школою ім.Рєпіна за підтримки Департаменту культури Харківської міської ради в березні 2023 року.

Тема проекту "Спільний обрій".
Обрій - це те що я бачу, коли дивлюсь уперед. Переді мною моє майбутнє життя, осяяне моїми мріями, наповнене моїми цілями. Як мені досягнути цього обрію, яким буде мій шлях до нього: прямий і широкий, вузький та тернистий, повний перешкод? Та у всякому разі, я не буду йти ним самотньо. Зі мною будуть мої друзі, партнери, сім’я, велика і дружня європейська родина, що приймає нас у свої обійми. Європейська родина, яка плекає, відстоює загально-людські цінності: повагу, мир, любов, дружбу, яка будує і розвиває суспільство турботи і справедливості.

В 2023 році в проекті взяли участь учні Краківського ліцею образотворчого мистецтва імені Юзефа Клюзі (Польща), Харківської дитячої художньої школи ім І.Рєпіна, Львівської дитячої художньої школи ім. О. Новаківського і в цей рік відбулися виставки в місті Кракові (травень), в місті Харкові (вересень), в місті Львові (грудень).

У 2024 році до проекту "Спільний обрій" долучилися 115 учнів з десяти художніх шкіл міста Києва, 50 кращих робіт увійшли до єкспозиції виставки, яка відкрилась в приміщенні Київської дитячої академії мистецтв імені М.І. Чемберджи 1 березня.

Загалом в проекті взяли участь понад 500 дітей віком від 9 до 15 років.
Зараз єкспозиція виставки налічує 170 кращих, яскравих робіт.

Проект "Спільний обрій" продовжує свій творчий шлях.
Організатори сподіваються на участь в ньому юних художників з інших міст України та Польщі.

Під час урочистого відкриття виставки "Спільний обрій" 1 березня 2024 року були присутні і виступали з привітаннями почесні гості:
СИДОРЕНКО ВІКТОР ДМИТРОВИЧ - дійсний член і президент Національної академії мистецтв України, народний художник України, кандидат мистецтвознавства. Очолює інститут проблем сучасного мистецтво Національної академії мистецтв України, професор.
ШЕВЦОВА ОЛЕНА АНДРІЇВНА директорка Харківської художньої школи імені І. Рєпіна, володарка Почесної відзнаки «Слобожанська Слава».
НІКОЛАЙЧУК НАТАЛІЯ ІВАНІВНА - народний художник України, професор кафедри образотворчого мистецтва Київського столичного університету імені Бориса Гринченка та інші гості.