відкриття виставки "Спільний обрій".


11 вересня о 16.00 в рамках Міжнародного українсько-польського мистецького проєкту "Спільний обрій" відбулося відкриття виставки у харківському метрополітені (станція "Історичний музей").
Виставка "Спільний обрій" у Харкові є підсумком виставкового циклу робіт учнів Харківської дитячої художньої школи №1 ім. І.Ю. Рєпіна (Україна) і Краківського ліцею образотворчого мистецтва ім. Юзефа Клюзи (Польща).

До проєкту учні школи та ліцею створили понад 400 живописних і графічних робіт. Вік учасників від 8 до 18 років. 100 кращих робіт (50 від харківських учнів і 50 від краківських ліцеїстів) прикрасили підсумкову виставку проєкту "Спільний обрій".

Запрошуємо відвідати виставку і зануритись у світ дитячих мрій, думок, прагнень, які втілені в роботах дітей з двох різних країн, але такі схожі у розумінні нашого спільного майбутнього.
Виставка працює з 8 до 19 вересня, часи роботи: 9.00 - 20.00

Після презентації проєкту в Харкові виставка вирушить в подальшу подорож містами України, Польщі, інших країн.
Довідково:
Перший етап Міжнародного українсько-польського мистецького проєкту проходів з березня по травень 2023 року. Перша виставка відбулась в травні 2023 року в місті Кракові, а зараз роботи польських та українських юних художників будуть експонуватися в Харкові.

Мета проєкту "Спільний обрій":
відображення дитиною бачення свого майбутнього в нових реаліях сучасного життя;
можливість творчого спілкування між учнями Харківської дитячої художньої школи №1 ім. І.Ю. Рєпіна і Краківського державного ліцею образотворчого мистецтва;
підтримка і розвиток професійного зв’язку в методичній роботі викладачів школи і ліцею.

Обрій - це те що я бачу, коли дивлюсь уперед. Переді мною моє майбутнє життя, осяяне моїми мріями, наповнене моїми цілями.. Як мені досягнути цього обрію, яким буде мій шлях до нього: прямий і широкий, вузький та тернистий, повний перешкод?
Та у всякому разі, я не буду йти ним самотньо. Зі мною будуть мої друзі, партнери, сім’я, велика і дружня європейська родина, що приймає нас у свої обійми. Європейська родина, яка плекає, відстоює загальнолюдські цінності: повагу, мир, любов, дружбу, яка будує і розвиває суспільство турботи та справедливості.