VII Відкритий обласний конкурс юних скульпторів
ім. М. Г. Лисенко.

З 24 до 28 листопада на Сумщині відбувся вже традиційний конкурс імені видатного земляка народного художника академіка Михайла Лисенка, у якому свої таланти демонструють юні скульптори. Змагання відбулося всьоме і проходило впродовж 5-ти днів у режимі онлайн на базі Сумської дитячої художньої школи імені Михайла Лисенка. У конкурсі взяли участь 73 юних таланти, що більш як удвічі перевищило минулорічну кількість. До того ж значно розширилася географія — окрім Сумщини, долучилися представники Харкова, Полтави, Луцька, Херсону та низки інших обласних центрів.

Цьогорічна тематика — історія та легенди України — викликала жваве зацікавлення серед учнів. Вони запропонували на розсуд журі розмаїті і цікаві роботи, гідні високих нагород.

Переможці в різних вікових групах та їхні вчителі відзначені дипломами, подяками та подарунками, а на володарів Гран-Прі та «золота» чекала особлива відзнака від онуки видатного митця кандидата мистецтвознавства заслуженого діяча мистецтв Людмили Лисенко — пам’ятна медаль «Скульптор Михайло Лисенко», яку спеціально виготовив один із учнів митця Борис Ульянов.

Харківську дитячу художню школу №1 ім.І.Ю. Рєпіна представляли сім учнів: Афанасьєва Ганна і Явтушенко Мар’яна в молодшій віковій категорії, викладач Вовчук Дмитро Святославович; Мартинюк Єлизавета, Мансурова Аміна, Донскова Софія, Сторожук Микита, Рзаєва Мерьям у старшій віковій категорії, викладач Якименко Любов Анатоліївна.

Журі призначило:
Гран-прі в молодшій віковій категорії Афанасьєвій Ганні, 0-А клас, викл.Вовчук Д.С.
Гран-прі в старшій віковій категорії - Мансурова Аміна, 4-Г кл., викл.Якименко Л.А.
II місце в старшій віковій категорії - Мартинюк Єлизавета, 3-М кл., викл.Якименко Л.А.


Вітаємо переможців онлайн-конкурсу!